Michelle Obama zingt

James Corden is een Britse komiek, acteur en televisiepresentator. Hij is sinds maart 2015 de presentator van ‘The Late Late Show’ die in Amerika door CBS wordt uitgezonden. Eén van de onderdelen van die show is de Carpool Karaoke. Samen met bekende gasten rijdt Corden in zijn auto rond, terwijl hij en zijn gasten luidkeels meezingen met de autoradio, onderbroken door wat humoristische gesprekjes. Tot zijn meerijders behoorden tot nu toe onder andere Elton John, Adele, George Clooney en Stevie Wonder – deze blinde zanger zat in eerste instantie zelf achter het stuur maar wisselde op verzoek van Corden toch maar met hem van positie.

Deze week had James Corden een bijzondere meerijdster. Bij het Witte Huis stapte Michel Obama in. Terwijl ze rondjes voor het Witte Huis  reden, vertelde Michelle Obama wat over het Witte Huis – op de vraag van Corden of haar man in de Oval Office aan het werk was, antwoordde ze “He’d better be” . Ook zong en rapte ze vol enthousiasme met een aantal liedjes mee.

0000 obama(Let ook even op de auto die achter hun aan rijdt en af en toe zichtbaar is; ongetwijfeld een auto van de Secret Service)

Het filmpje, het staat net een week op YouTube, is al zo’n 34 miljoen keer bekeken. In totaal zijn alle filmpjes uit de Carpool Karaoke-reeks bij elkaar wereldwijd zo’n 800 miljoen keer bekeken tot nu toe. De aflevering met Adele was daarbij alleen al goed voor 120 miljoen kijkers.

Deze cijfers hebben, zoals twee dagen geleden bekend werd, Apple er toe overgebracht om de rechten voor de serie op internet te kopen. Nieuwe afleveringen van de serie verdwijnen daarmee achter de betaalmuur van Apple Music (15 miljoen gebruikers momenteel). Wel behoudt mediabedrijf CBS het recht om de serie op tv uit te zenden, maar de filmpjes zullen daarna niet meer gratis op YouTube te zien zijn. Overigens stopt James Corden met het presenteren van de serie. Wel blijft hij aan als producer.

Michelle Obama is een leuk mens. Eerder was ze ook al dansend te zien in de Ellen DeGeneres Show en deed ze de Evolution Of Mom Dancing in de Jimmy Fallon Show. Ook had ze een keer een kort optreden in een aflevering van Navy CIS.

Je vraagt je af of je in Nederland ook zoiets met de echtgenote van de minister-president kan zien. Nu heeft minister-president Mark Rutte, zo ver ik weet, geen partner, dus is er geen mevrouw of meneer Rutte die mee kan rijden. Ook vraag ik me af wie dan geschikt is voor de rol van James Corden. Arjan Lubach lijkt me daarvoor een goede keuze, maar ik ben bang dat de keuze in Nederland op Geer en Goor (Gerard Joling en Gordon) zal vallen.

Ik zie het in verkiezingstijd al voor me. Mark Rutte in de auto met Geer en Goor. Gordon laat een wind, Gerard Joling doet gierend van de lach het raampje open en Mark Rutte zit er een beetje besmuikt bij te lachen. Mark, alsjeblieft, doe het niet!