Boeken

I’m writing a book. I’ve got the page numbers done.”
Steven Wright, Amerikaans acteur, schrijver en stand up-comedian

Vijf non-fictie boeken heb ik tot nu toe geschreven. In 2004 verscheen bij de toenmalige Uitgeverij 521 – deze uitgever bestaat niet meer –  een boek getiteld ‘De Oranje Rapporten’. Het was een voetbalboek met allerlei historische verhalen en statistieken over het het Nederlandse Elftal.  Het boek verscheen ter gelegenheid van het EK 2004 in Portugal.

oranjerapporten

In 2006 verscheen bij Uitgeverij Atlas, inmiddels gefuseerd met uitgeverij Contact tot uitgeverij Atlas Contact, het boek ‘Het Nutteloze Kennis-Paradijs” Het was een bundeling van columns die ik in 2004 en 2005 voor De Volkskrant heb geschreven, aangevuld met een twintigtal  nieuwe Nutteloze Kennis verhalen.

kennisparadijs

In 2008 verscheen bij dezelfde uitgever een boek met de titel ‘Heel het land is van streek’. Oorspronkelijk was het de bedoeling om één groot voetbalboek te schrijven met daarin een weergave van de geschiedenis van het voetballen, gecombineerd met allerlei voetbalverhalen en anekdotes. Bij elkaar bleek al snel dat dit een te dik boek zou opleveren.

De geschiedenis van het voetballen werd daarom gesplitst in twee boeken: eentje met van de voetbalverhalen en anekdotes en eentje met de geschiedenis van het voetballen.  Als eerste verscheen in 2008 het boek met  de voetbalverhalen en anekdotes onder de  titel  ‘Heel het land is van streek’. Een jaar later verscheen ‘Een kleine geschiedenis van het voetballen’.

heel het land is van streek kaft een kleine geschiedenis van het voetballen

In 2012 verscheen een vijfde boek. Dit ging over de Titanic. In dit boek werd onderzocht welke verhalen en mythes over dit schip nu wel waar zijn en welke niet waar waren. De aanleiding was dat exact 100 jaar eerder het schip ten onder ging.

titanic

Voor meer informatie over deze boeken, zie de subpagina’s onder het kopje ‘Boeken’  of klik op de afbeeldingen van de boeken.

“De vrouw van een schrijver zal nooit begrijpen dat hij aan het werk is als hij uit het raam zit te staren. ” – Burton Rascoe.

 

 

 

 

My WordPress Blog