Kort Corona nieuws

-1-

Er is commotie ontstaan over de Groningse studentenvereniging Vindicat. Die zijn met 900 man gaan skiën in Corona in Noord-Italië. Het Dagblad van het Noorden  – van Nederland; niet van Italië – volgt de reis op de voet, nou ja niet letterlijk. Ze bellen elke dag met Floris Hamann, Senatus Rector van Vindicat. Hij staat op de piste als hij de telefoon opneemt.

“Alles gaat prima hier”, laat hij direct weten. Volgens de adviseurs kan Vindicat vooralsnog rustig de vakantie afmaken. Gelukkig maar, want het is dolletjes, volgens de organisatie. ,,Vandaag valt er twintig centimeter sneeuw en is het zicht slecht. Maar vanaf morgen schijnt de zon”, vertelt Hamann blij.

Verse sneeuw, zon, pistes en 900 vrienden om mee te après skiën, veel mooier wordt het leven niet. Dat vindt Hamann ook: ,,Alle kroegen zijn door ons afgehuurd en we vullen elke hotelkamer en studio. Het hele dorp is van ons. Zoiets maak ik maar één keer in het leven mee.”

Over wat de studenten moeten doen als ze terug komen in Groningen hebben ze overleg met de GGD in Groningen.

0000000 vindicat 1

De geruchten dat de groep na terugkeer in quarantaine wordt geplaatst en dat ze allemaal een test op geslachtsziekte krijgen zijn niet waar.

0000000 vindicat 2

-2-

Ook het Rijksmuseum in Amsterdam neemt allerlei maatregelen om een verdere uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Zo hebben ze als voorzorgsmaatregel het schilderij ‘De zieke vrouw’  van Jan Steen van de wand gehaald en in quarantaine geplaatst.

0000000 jan steen

Wie het schilderij nog wil bekijken, kan alleen nog maar online op de site van het Rijksmuseum terecht.

0000000 jan steen 2

Tot zover het Corona-journaal van vandaag