Sparta – Go Ahead

Gisteren was een historische dag. Voor het eerst van haar leven bezocht mijn oudste dochter een wedstrijd van Go Ahead. De jongste is net zoals haar vader verstandig en dus fan van Go Ahead, maar de oudste was nog nooit van haar leven mee geweest. Gisteren speelden we tegen Sparta. Dat was in de buurt en de jongste kon via een vriendin die supporter van Sparta was aan kaartjes komen. Tot onze grote verrassing zei de oudste dat ze ook wel een keer mee wilde.

Het was een lekker zonnetje en om kwart over twee zaten we in het stadion. De spelers waren druk bezig met hun warming up. Onze jongens schoten de ene na de andere bal in het doel. “Wat een slechte keeper hebben we.” sprak de oudste. Ik legde uit dat we juist een heel goede keeper hadden en dat hij de jongens zo zelfvertrouwen gaf.

Even later begon de wedstrijd. Mijn buurman op de tribune, een oude Sparta-fan, vertelde dat de Sparta-spits zijn haar had geblondeerd. “Zo, zo. Dat zal ze van Go Ahead in verwarring brengen.” antwoordde ik. Ik bleek een voorspellende gave te hebben, want binnen vijf minuten scoorde Sparta al 1-0. Het liep niet helemaal zoals ik had gehoopt en bij rust stond het 3-0 voor Sparta.

Nog niks aan de hand zei ik tegen de dochters bij het begin van de tweede helft, na rust kan er gemakkelijk nog vier keer gescoord worden. Dat had ik goed gezien. We waren nog maar net weer bezig of Sparta scoorde al de 4-0. De vriend van de jongste dochter stuurde een WhatsApps-je met de vraag of onze keeper soms nog in de kleedkamer zat.

Vanaf de zeventigste minuut moesten we met tien man verder omdat een speler van ons geblesseerd uitviel en we al drie keer hadden gewisseld. Niet dat dat wisselen hielp – en ook dat uitvallen niet – want de score liep op tot 6-1. Na elk doelpunt werd de Sparta-mars gedraaid en nu nog heb ik dat SP. AR. TA. In mijn hoofd.

Beste wedstrijd van Go Ahead die ik ooit heb gezien” sprak de oudste na afloop.

Tot zover een verslag, zie hieronder een fotorapportage.

gae1Hier ging het nog gelijk op.

gae2Liefst 21 van de 22 spelers staan hier op de foto. Met deze foto zou ik dan ook wel eens een prijs kunnen winnen.

gae0Ook de steun van het uitvak met 500 supporters hielp niet.

gae5Helaas iets te ver ingezoomd waardoor ik de uitslag niet goed kan lezen. Ik neem aan dat het 3-4 is geworden.