Help mijn man is klusser

De verbouwing van Huis ten Bosch is nu officieel  klaar verklaard. De verbouwing, hoogst persoonlijk door koning Willem Alexander uitgevoerd, ging overigens niet helemaal van een leien dakje.

00 huis 0Huis ten Bosch op Google Earth met helemaal bovenin het leien dakje.

In een speciale aflevering van ‘Help mijn man is klusser’ vertelt koningin Maxima aan gastpresentator Mark Rutte wat er allemaal mis ging tijdens de verbouwing.

Hier vertelt Koningin Maxima over die keer dat haar man een spijker door de waterleiding sloeg. “Ja dat was een foutje” aldus de koning, “Maar gelukkig ben ik wel specialist in het watermanagement“.

00 huis 6

“Een ander probleem was dat Alex altijd maar van alles tegelijkertijd liet bezorgen. Dan lag het hele huis al vol en dan belde er weer iemand aan met nieuwe spullen die hij had besteld. Op het laatst legden we de boel maar buiten” verzuchtte koningin Maxima.

00 huis 2(Foto’s verbouwing: Rijksvastgoedbedrijf)

En weet je nog die keer dat je veel te grote grijze spotjes voor de badkamerverlichting had besteld? Die waren wel honderd keer te groot.” “Ja, maar dat kwam omdat ik dacht dat je de afmetingen in millimeters moest opgeven” verontschuldigt de koning zich.

00 huis 4De veel te grote spotjes voor de badkamer

En dan die keuken meneer Rutte. Dat schoot ook maar niet op. Dit is op de dag voordat we er in zou trekken. Hoe moest ik hier koken? En die oranje kastjes, ik had veel liever donkerblauwe gehad.”

00 huis 3

“Ja, ik heet nu eenmaal Willem Alexander van Oranje en niet Willem Alexander van Donkerblauw. En ook heb ik neef Pieter gevraagd of hij kwam helpen. Die weet alles van verbouwen.” De koningin zucht: “Nou dat schoot ook niet op.  Die kon helemaal geen prioriteiten stellen. Die ging uitgebreid aan de gang met de kroon op het dak, terwijl ik de keuken af wou hebben. Ook wou hij het paleis in verschillende appartementen splitsen. Dan kon je volgens hem veel meer huur vangen.”

00 huis 00Neef Pieter aan het werk met de kroon.

“Maar het was toch wel gezellig met hem?” Hij had ook nog eens een mooie vlaggenstokhouder voor ons meegenomen.”

oo huusDe vlaggenstokhouder; Foto Roel Wijnants: Flickr

“Ja dat is waar, maar meneer Rutte, opschieten met de verbouwing, ho maar.  De heren hadden het de hele tijd over de formule 1. Dat vonden ze veel interessanter. Ze gingen zelfs een tribune achter het paleis bouwen voor een miniracebaan waar ze dan samen met Max Verstappen zouden kunnen racen. “

00 huis 5Met de gele jas en bril neef Pieter aan het werk, met de blauwe jas de Koning bezig met het maken van tribunes voor een circuit achter het paleis.

“Maar nu is het paleis toch klaar hè.” “Inderdaad lieverd”.

(Is uw man ook klusser en schiet de verbouwing niet op en wilt u daarover komen vertellen? Neem dan contact op met de redactie van ons programma.)