Hard Gras 110

Er is weer een nieuwe Hard Gras verschenen, dat is een blad met ‘literaire’ voetbalverhalen. In deze aflevering, nr 110, is ook een verhaal opgenomen van mijn  hand. Het heet ‘Wachtmeester Vos grijpt in’.  Het gaat over een Zwolse wachtmeester van de Marechaussee die in 1927 tijdens een voetbalwedstrijd na een overtreding van een speler van Go Ahead tijdens de wedstrijd ZAC – Go Ahead het veld op liep om deze een bon vanwege mishandeling te geven. Uiteraard veroorzaakte deze actie grote commotie. Mijn verhaal gaat over de rechtszaak die daarna volgde. Ook heb ik onderzocht hoe het verder in het leven met deze wachtmeester Vos ging.

hard-gras-110

In het blad staan altijd korte stukjes over de verschillende auteurs. (Van de tien mensen van wie een bijdrage is opgenomen blijk ik de oudste te zijn. Ai!) Over mij wordt geschreven:

Martin van Neck (61): bekend van het legendarische boek over de ondergang van de Titanic, waarbij meer mensen omkwamen dan dat er exemplaren van het boek zijn verkocht. Al zijn volgende boekplannen worden dan ook consequent afgewezen. Zo liepen we een boek mis over het kweken van een sequoia gigantea, de boom die tweeduizend jaar oud wordt. Wie geïnteresseerd is in nutteloze feiten verwijzen we graag naar zijn website: www-martinvanneck.nl.