Hamsteren

Ik was vanmorgen bij de Albert Heijn om eten te kopen voor vanavond. Ja, ja, het leven van een huisman gaat gewoon door. Ik dacht, laat ik maar pas om een uur of tien gaan, dan zijn die paar mogelijke hamsteraars al geweest en is het niet meer zo druk in de winkel. Nou, mooi dat ik dat verkeerd gedacht had. Het was er razend druk. Ik moest zelfs helemaal naar het parkeerdak lopen om een karretje te kunnen pakken.

Er werd in de winkel dan ook als een gek gehamsterd.  Behalve het coronavirus heerst er blijkbaar ook een hamstervirus. Waarom mensen dat doen? Pure paniek denk ik. Nergens voor nodig, er is helemaal geen sprake van een voedseltekort.  (Oké, ik snap wel dat als je tien blikken bruine bonen koopt, dat je dan ook heel veel wc-papier moet kopen)

Albert Heijn was in ieder geval als een gek bezig om de boel aan te vullen. Niet alleen bij ons maar ook elders.

0 hamste 3

Het probleem dat mensen gaan hamsteren is overigens niet nieuw.

1 hansterenUit het Nieuwsblad van Friesland : Hepkema’s courant; d.d. 30 april 1918;  … een beetje maar”, dat is geen hamsteren!

En ook tijdens de oliecrisis van 1973 waren er mensen aan het hamsteren.

0 hamste

0 hamste 2

Maar goed, we zijn weer thuis (toen ik voorbij de kassa was; de man voor me rekende voor 184 euro af, vroegen liefst drie mensen of ze mijn karretje mocht hebben). Als ik het virus heb opgelopen, dan is het vast in de drukte van Albert Heijn geweest.

Tot slot nog dit: het coronavirus zorgt, zag ik op twitter, voor nog meer problemen bij Albert Heijn. Je kan ook al het liedje ‘Africa’ niet meer aanvragen in de winkel.

0 hamste 45