Een beroemd fotograaf

Er woedt momenteel een discussie over de hoeveelheid verkeersborden in Nederland.  Volgens dit artikel in de Volkskrant staan er momenteel  in Nederland zo’n drie miljoen waarschuwings- en gebodsborden. Volgens Veilig Verkeer Nederland, het kenniscentrum verkeer en vervoer voor de overheid (CROW) en de HR Groep, die alle verkeersborden in ons land registreert, zouden daarvan zo’n 600.000 borden weg kunnen.

00 bord volkskrant

Ik fotografeer ook wel eens opvallende verkeersborden. In april bijvoorbeeld een keer bij een landweggetje in de buurt van Leiden. Ik plaatste de foto zowel in mijn blog als op twitter (twee voor de prijs van één).

Van de week kreeg ik opeens een berichtje van de NOS. Of ze voor een artikel op hun site mijn foto als illustratie mochten gebruiken,

00 nos

Dat mocht, geen probleem, en ’s avonds stond mijn foto, samen met een aantal foto’s met verkeersborden van andere hobbyfotografen op de site van de NOS. Zie hier het artikel.

00 nos 3

Ja, ja, ik ben nu een beroemd fotograaf.