Donald Duck en de politiek.

Doordat Geert Wilders vorig jaar per ongeluk een openbare tweet verstuurde van een andere account dan zijn normale account werd ontdekt dat hij naast zijn gewone account ook nog een ander account had. Hij bleek daarop een veertigtal accounts te volgen. Liefst zeventien van die accounts betroffen figuren uit de Donald Duck. Zo volgde Wilders onder andere de tweets van Donald Duck, Katrien, Kwik, Kwek, Kwak, de Zware Jongens en Bertus Bolderbast.

Nu zijn wij ook al jaren abonnee op de Donald Duck  – voor de kinderen hoor –  dus dat Wilders graag de Donald Duck leest, kan ik wel begrijpen. Voor de politiek hoeft hij het niet te doen, want dat onderwerp probeert de Donald Duck meestal te vermijden. Soms zie je wel eens politieke figuren in de Donald Duck opduiken. Zo zijn Donald en de neefjes wel eens bij Rutte op bezoek geweest.

dd

Maar politieke standpunten zal je meestal in Donald Duck niet aantreffen. Echter in de aflevering van deze week staat een opvallend verhaal. Donald Duck wil daarin alle bewoners van Duckstad mee laten beslissen over besluiten van de gemeenteraad door middel van een stemscherm.  Dat lijkt wel heel veel op wat de nieuwe partij ‘Geen Peil’ wil. De politiek leider daarvan tweette dan ook enthousiast “Epic. Een GeenPeil-endorsement in de Donald Duck. #GeniaalWillie #WijWel”. Blijkbaar tweette hij dat echter voordat hij het verhaal had gelezen, want het experiment loopt op een gigantische mislukking uit.

Overigens in de lezersrubriek van de Donald Duck wordt melding gemaakt dat er ook in Puindorp verkiezingen zijn. Stemmen doen ze daar echter niet om de vier jaar maar om de vier uur. Dit in verband met de eendagsvliegen.