Een korte blogpost

De Franse wetenschapper en filosoof Blaisse Pascal – hij is één van de mensen die voorkomen in mijn serie de mensen achter de computer; zie hier zijn portret –  schreef in 1657 eens aan een vriend: “Je n’ai fait celle-ci plus longue parce que je n’ai pas eu le loisir de la faire plus courte.” Voor het geval uw Frans net zo goed is als dat van mij, de (vrije) vertaling luidt: “Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.” 

Hij wilde hiermee zeggen dat het kort en krachtig formuleren van iets vaak veel meer tijd kost dan wat voor je uit schrijven. Deze gedachte volgend: “Ik schrijf vandaag een korte blogpost want ik heb geen tijd voor een lange.” Oké, het is toch niet helemaal hetzelfde.

Maar goed, vandaag vier berichten die ik onlangs op twitter zag. Twee taalzaken, één levensles en één bericht waar ik heel hard om moest lachen.

Uit de categorie taalzaken

000000000 00s3cc

000000000 00s6

Uit de categorie ‘Levenslessen’.

000000000 00s5

Tot slot uit de categorie: Gewoon leuk.

000000000 00s4