Een misverstand

Maandag stond ik in de Albert Heijn bij de kaasafdeling. Ik stond op het punt om een belangrijke beleidsbeslissing te nemen (oude of belegen kaas) toen een jonge moeder met een kind in een kinderwagen aan kwam lopen. Het jongetje keek naar mij, lachte, wees met zijn vingertje naar mij en zei toen hardop: “Papa!”.

Ik verwachtte dat de moeder nu zou zeggen “Nee, dat is papa niet” maar ze lachte alleen maar. Ik zei “Voor je het weet, heb je een misverstand” en liep toen snel richting de eieren en melk, ondertussen om me heen kijkend of er geen bekenden rond liepen, die allerlei ongewenste verhalen de wereld in zouden kunnen helpen. Gelukkig, niemand die ik kende.

Enfin, mocht u binnenkort in het AVROTROS-NCRV-programma ‘DNA Onbekend’ een bekend gezicht zien, ik weet echt van niks!

Overigens, over een bekend gezicht gesproken, op de site van NPO-Start staat dit over het programma  ‘DNA Onbekend’.

0000-dna21

In DNA Onbekend staan familiegeheimen, en de ontrafeling hiervan, door DNA-onderzoek centraal. Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? […] Caroline Tensen gaat in DNA Onbekend op pad om voor eens en altijd een antwoord te vinden en een eind te maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen.”

Maar als ik het goed zie, staat daar Dionne Stax op de foto en niet Caroline Tensen.  Nu is het zo dat tot 2019 Caroline Tensen het programma presenteerde, sindsdien doet Dionne Stax het. NPO-Start is vermoedelijk vergeten de tekst aan te passen. Maar het kan ook zijn dat ze wachten op de uitkomst van een DNA-test die bevestigt dat de vrouw op de foto inderdaad Dionne Stax is.