Skiën in SnowWorld

Een tijdje terug schreef ik hier over het veranderende landschap bij Zoetermeer. Ik plaatste onder andere deze foto van de verlengde skibaan van SnowWorld. Oorspronkelijk was hij 200 meter lang maar hij is nu verlengd naar 300 meter. Het hellingspercentage bedraagt 21%.

skibaan

Afgelopen dinsdag had de jongste dochter zin in snowboarden en ook Marianne had wel zin in een korte skivakantie. Dus op naar Zwitserland, herstel op naar Zoetermeer. Bij deze een blik op de baan van binnen:

snowworld

Degene met de blauwe jas op een snowboard is de jongste dochter. De snelle daler met de witte jas is Marianne. Het is er best koud . De temperatuur in de hal ligt er tussen de min vier en min acht graden. Het lijkt op de foto zelfs of het sneeuwt – hoe doen ze dat? – maar dat is geen sneeuw. Het zijn vlekken op het glas, waarachter ik  – de skicoach – in de warmte zat.  Na een uurtje zat de skivakantie er weer op.

Als u nu vraagt, waarom skiede je zelf niet mee?, dan luidt het antwoord dat ik niet zo’n talent voor skiën heb. Daar kan ik wel een heel verhaal over schrijven, maar soms zegt één foto meer dan duizend woorden.

ski

Tot zover onze korte wintersportvakantie.

p.s. Het heeft weinig verband met het bovenstaande, behalve dat het ook over skiën gaat, maar ik moest opeens denken  – waarschijnlijk komt dat door de Amerikaanse verkiezingen – aan dit citaat dat ik ooit ergens las.

“I think my favorite sport in the Olympics is the one in which you make your way through the snow, you stop, you shoot a gun, and then you continue on.  In most of the world, it is known as the biathlon, except in New York City, where it is known as winter. ” Michael Ventre, L.A. Daily News.

Een gedachte over “Skiën in SnowWorld”

  1. Hoezo “niet zo’n talent voor skiën?” In Pflug achteruit skiën is niet iedereen gegeven.

Reacties zijn gesloten.