Riet is overleden

Riet is overleden. Riet was lange tijd onze hulp in de huishouding. Voor haar hielp haar dochter ons om het huis schoon te houden. Toen zij er mee stopte, stelde zij een heel goede opvolgster voor, haar moeder Riet. Deze had al wat meer ‘vrouwtjes’ zoals Riet ze zelf noemde en wilde ook wel bij ons komen werken.

Ze heeft vele jaren bij ons gewerkt. Op een gegeven moment ging ze minderen met werken en stopte ze bij een aantal adresjes, maar niet bij ons. Bij ons was het echt nodig, zei ze. Fraaie opmerking. Daar konden we het mee doen.

Maar we waren heel blij dat ze bleef. Riet was niet alleen een harde werkster maar ook altijd vrolijk en geïnteresseerd in mensen. In de tijd dat onze dochters in het buitenland zaten en af en toe wat van zich lieten horen op Facebook of in een reisblog, waren wij haast nooit de eersten die onder zo’n bericht een reactie plaatsten. Riet was ons meestal al voor. Onze dochters zijn zo’n beetje met Riet opgegroeid.

Ook kende Riet zo ongeveer iedereen in het dorp. De helft omdat het familie van haar was, althans die indruk kregen we, de andere helft omdat Riet ze nu eenmaal kende.

Ruim vijf jaar geleden kreeg ze kanker en stopte ze met werken. Maar we hielden contact en een paar keer per jaar kwam ze nog langs om wat bij te kletsen “Kom ik een bakkie halen, gezellig!” zoals Riet het bezoek in haar mailtjes aankondigde. Nu is ze er niet meer. We zullen haar missen.