Op weg naar Mars

Ik ga naar Mars. Nee, nu nog niet, maar over vier jaar jaar vlieg ik met de volgende Mars-missie van de NASA mee naar de rode planeet. Ik heb mijn ticket al binnen!

4 naar mars

Oké, ik ga niet persoonlijk mee maar alleen mijn naam. Op 18 februari van dit jaar landde op Mars een Amerikaans ruimtevoertuig dat van de NASA de naam Perseverance – dat betekent ‘Volharding’  – heeft gekregen. Zie hier beelden van de landing, opgenomen door camera’s aan boord van het voertuig.

4 naar mars landing(Door op het plaatje te klikken kom je bij het filmpje op het YouTube kanaal van de NASA) 

Aan boord van de Perseverance bevindt zich ook een soort schijf met daarop de namen van iedereen die mee wilde “reizen”.

4 naar mars plaatjeFoto genomen op Mars door de Perseverance

Op aarde zag het er zo uit.

4 naar mars namenBoven in het midden zijn, tussen de twee knoppen met een +-teken in, de drie chips te zien, waarop de bijna elf miljoen namen staan,

Deze mogelijkheid om mee te reizen had ik echter helemaal gemist, maar de NASA heeft de mogelijkheid om (gratis) te boeken voor de volgende vlucht naar Mars in 2026 al geopend. Dat heb ik uiteraard direct gedaan, net zoals inmiddels al meer dan 10 miljoen anderen. Marianne gaat ook mee, al moest ik haar wel even overhalen. “Je wilt mij toch niet alleen naar Mars laten gaan?”

Wilt u in 2026 ook mee, dan kunt u zich via deze link van de NASA gratis aanmelden.

4 naar mars boeken

Ik zie u dan aan boord.