Nieuws uit de regio

Al zappende beland ik in het regionieuws van TV West. Het eerste item wat ik zie gaat over een groot elektronisch billboard dat bij Zoetermeer op een talud langs de A12 staat. B&W van Zoetermeer zijn helemaal enthousiast over het billboard, want het levert de gemeente “veel geld” op. Het blijkt om een bedrag van 6000 euro per maand te gaan. Dat bedrag valt me wat tegen. Wat ook tegen valt, vooral voor de bewoners van de huizen even verderop, is de lichtsterkte van het billboard.

bord-ztmDeze advertentie was op het bord te zien in het item bij TV West. Ik heb werkelijk geen flauw idee wat hier staat.

De bewoners van de wijk verderop hebben het idee dat er een tweede tv in de huiskamer staat. Er is al geprobeerd om het bord met wat minder licht te laten stralen, maar dit heeft weinig effect gehad. Daarom stelt de gemeenteraad nu voor – tegen de wens van de B&W in – om het bord richting de bewoners af te dekken met bomen of een kunstwerk. De kosten daarvan bedragen ongeveer 50.000 euro.

Maar dat is nog niet alles. Rijkswaterstraat is momenteel nog aan het onderzoeken of het bord niet te afleidend is voor de weggebruikers en of het richting de autosnelweg ook niet moet worden afgedekt. Je vraagt je af welk groot licht bij de gemeente het plaatsen van het billboard heeft goed gekeurd.

Het volgende item gaat over de keuring van de nieuwe koffie-karretjes waarmee over de vernieuwde Haagse markt wordt gereden.

kar

De gemeente wil dat ze aan bepaalde eisen voldoen. Je mag blijkbaar niet zo maar met  een koffiekarretje over de markt rijden. Een hoge ambtenaar komt daarom kijken of de karretjes er goed uit zien. Zou je dat niet aan “de vrije markt” moeten over laten?