Lezen en schrijven

Nu veel mensen thuis zitten, wordt er veel meer gelezen. Zo heb ik sinds half maart 50% meer bezoekers op mijn site, die ook nog eens een stuk langer op de site blijven dan voorheen.

Ook de site van de VNV – dat staat voor de Vrouw van de Neef van mijn Vrouw –  krijgt nu drie keer zo veel bezoekers als eerst. Nou is dat in haar geval niet zo verwonderlijk, want zij heeft een site https://dasanderekoek.wordpress.com/  met allerlei tips voor baksels e.d. en eerlijk is eerlijk als ik zoiets als dit zie:

00000000 ine

dan wil ik ook gaan bakken. Twee dingen houden mij hierbij tegen: a) ik kan helemaal niet bakken en b) eieren. Ik geloof dat zo’n beetje iedereen in Nederland aan het bakken is geslagen, want onze Albert Heijn heeft tegenwoordig vaker niet dan wel eieren. (Even tussen haakjes, op de eerste dag dat de scholen sloten, was in onze Albert Heijn prompt alle chips uitverkocht.)

Tot slot, nog een tip voor wie iets ongebruikelijks wil lezen, ik kreeg een LinkedIn verzoek van Eric Kastelein, hij is een oud-KPN-collega van mij, of ik wat aandacht wilde geven aan een boek dat hij heeft geschreven ‘Oog in oog met Paramaribo; Herdenken en herinneren in de historische hoofdstad van Suriname‘, waarin hij  allerlei gedenktekens  in Paramaribo bespreekt. Op 23 april verschijnt het. Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

00000000 2 eric

Ik heb geen idee of het een goed boek is, maar dat iemand een boek schrijft over monumenten in Paramaribo – dat wordt nooit een bestseller –  kan ik wel waarderen, dus bij deze, mensen bent u in deze tijd op zoek naar iets origineels, koop zijn boek!