Koken met Conimex

Soms maakt deze huisman zich er makkelijk van af. Dan eten we een dagje geen haute cuisine maar even een Conimex maaltijd. Met behulp van een pakje groene curry heeft deze topkok dan in no-time een maaltijd in elkaar gedraaid.

0 conimex

Even de gebruiksaanwijzingen lezen: Mie koken, kipfilet in blokjes bakken, boontjes en taugé meebakken, dan de kokosmelk en de curry toevoegen en klaar is Kees, ik bedoel Martin. Dat moet lukken.

0 conimex 1

  • Stap 1: Kook de mie. Ok, gedaan.
  • Stap 2: Halveer de sperziebonen, kook ca 3 min en spoel af met koud water.  Check.
  • Stap 3: de kipblokjes bakken en daarna de sperziebonen en taugé toevoegen. Ok, been there, done that.
  • Stap 4: Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en het geheel al roerend aan de kook brengen.  Het schiet al lekker op. Nog één stap te gaan.
  • Stap 5: Voeg de sperziebonen toe. Huh, nog een keer? Die heb ik toch in stap 3 al toegevoegd? Nog een keer lezen. Het staat er echt. Nou ja, foutje op het recept. Die kan ik echt niet nog een keer toevoegen. Sorry Conimex, maar waar niets meer is, verliest de keizer zijn rechten. Maar goed we zijn er.

Nog een laatste aanwijzing. Serveer met de rijst. Wat? Serveer met de rijst?? Maar ik heb mie staan koken!  Confucius zou zeggen: “De waarlijk goede mens is evenwichtig en gerust van ziel. Niets kan hem in verwarring brengen, behalve Conimex.”