Een keeper met een vreemde naam

Ik ben al meer dan vijftig jaar fan van Go Ahead Eagles. ‘Kowet’ zoals wij echte fans zeggen. Ik ben ook lid van de supportersvereniging en van het bijbehorende supportersforum, waar de fans het wel (niet zo vaak) en het wee (daar gaat het meestal over) van de club bespreken.

Vorig jaar zijn we uit de eredivisie gedegradeerd en ondanks dat 95% van de supporters op het forum aan het begin van het seizoen verwachtte dat we dit jaar bij de eerste drie in de Jupiler League zouden eindigen – dat bleek uit een enquête – draait het dit jaar ook weer voor geen meter. We verliezen de een na de andere wedstrijd en staan kansloos zeventiende.

Oftewel, het is weer eens – excusez le mot – een kutseizoen. Dat laatste mogen we echter niet op het forum zeggen. Ook al gaat het nog zo slecht, het woordje ‘kut’ mag niet. We zijn tenslotte een beschaafd forum. Wel mag je in plaats van ’kut’ ‘Kilo Utrecht Tango’ zeggen. Sterker nog, type je op het forum in een bijdrage toch het woordje ‘kut’, dan is er een softwareprogrammatje dat op de achtergrond draait dat automatisch het woord ‘kut’ omzet in ‘Kilo Utrecht Tango’.

Afgelopen vrijdag verloren we weer eens, dit keer kansloos thuis van Fortuna Sittard. We kregen nauwelijks kansen en kwamen we wel tot een schot, dan stond Aykut Özer, de Turkse doelman van Fortuna Sittard in de weg. Iemand op het forum plaatste de volgende dag het verslag van de wedstrijd zoals dat vermeld stond op de site van het Limburgs Dagblad. In dat stukje kwamen de volgende regels voor:

00 GAE

Het softwareprogrammatje van het forum deed zijn werk en paste de tekst automatisch aan. Toen stond er opeens:00 GAE 2

Keeper Aykut Özer van Fortuna Sittard heet op het forum dus nu keeper Aykilo utrecht tango Özer. Had hij maar niet al die ballen tegen moeten houden.