Vis met pootjes

Ik teken wel eens voor de grap een vis met pootjes.

0 vis

Zag ik vandaag opeens dat die beesten daadwerkelijk bestaan. Ik kwam op internet een paar foto’s van een vis met pootjes tegen! In eerste instantie dacht ik gezien de datum van vandaag nog aan een grap, maar ze, vissen met pootjes, blijken dus echt te bestaan!

0 vis 5

0 vis 3

0 vis 4

Die dingen bij hun hoofd blijken drie paar kieuwen te zijn. De soort heet axolotl en komt in het wild alleen nog in Mexico voor. Ze leven daar in in diepe meren.  Verder kan je ze nog in aquaria ‘all over the world’ zien. Ze kunnen tot 30 cm lang worden en het schijnen vrolijke beestjes te zijn. Zie deze die een spelletje kiekeboe speelt.

0 vis 6

Enfin, de volgende keer dat u één van mijn tekeningen van een vis met pootjes ziet, weet dan, het is ‘based on a true story’.

ps. strikt formeel is de axolotl geen vis maar een salamander maar dat is een detail.