Trump Thriumps

Dat was de kop van de New York Times van vandaag. “All the news that’s fit to print‘  luidt hun motto en helaas was dit  nieuws uit de categorie ‘news fit to print‘. U begrijpt dat ik geen aanhanger van Trump ben – en dat is nog een understatement.

nyt

 

Vandaag moest ik de griepprik halen. Bij de huisarts stond een lange rij oudere mensen waarvan zeker de helft niet meer wist waarvoor ze in de rij stonden (dat laatste is een grapje). Op de terugweg – ik was lopend –  regende het. Ik was echter zo verstandig geweest om een paraplu mee te nemen. Voor me liep een vrouw met een Schotse collie – zo’n Lassiehond.

lassieFoto: State Archive of Florida, pursuant to Section 257.35(6); wikipedia

De hond keek me aan, ik keek vriendelijk terug, en de hond ging prompt naast me onder de paraplu lopen. De eigenaresse van de hond  keek naar het tafereel en zei dat hij altijd vriendelijk met mensen was. Ik zei: “hij loopt zeker niet graag in de regen.” Ze ging er niet op in maar begon opeens vanuit het niets over Trump. Hoe erg het wel niet was dat hij gekozen was. Ze was een Amerikaanse  democraat zei ze en snapte niet dat hij gekozen was.  Het was zo vreselijk zei ze en ze maakte zich nu grote zorgen.

Tja, veel troostende woorden voor haar had ik niet.  Het enige wat ik nog wist te verzinnen dat het Amerikaanse publiek misschien over vier jaar tegen Trump zal zeggen “You’re fired!, de zin waarmee Trump kandidaten weg stuurde uit zijn programma: ‘The Apprentice’