Obamagate

Barack Obama heeft wat kritische opmerkingen over Donald Trump gemaakt. Dat vond Trump niet leuk en het leidde er toe dat Trump tijdens deze coronacrisis opeens de tijd vond om op één dag meer dan honderd tweets over Obama te plaatsen, dan wel te retweeten. Het onderwerp was telkens Obamagate. Ik had er nog niet van gehoord, geen idee dus wat het was, maar Obamagate was nog veel erger dan Watergate, zei Trump.

Het was mij echter niet geheel duidelijk wat voor iets vreselijks Obama gedaan had – op een persconferentie weigerde Trump de vraag te beantwoorden wat de misdaad was; “You know what the crime is”  –  maar het was in ieder geval niet best. Dat was mij wel duidelijk.

Nieuwsgierig geworden heb ik daarom even een stukje onderzoeksjournalistiek verricht en ik ben er na een knap stukje speurwerk (“the best speurwerk ever”) achter gekomen wat Obama had gedaan. Lees en huiver! Toen Barack vier jaar oud was, heeft hij stiekem een snoepje uit de snoeptrommel gepakt!

0000 obama

Hier lacht het onschuldige knaapje nog, niet wetende dat we er inmiddels achter zijn gekomen wat hij heeft gedaan.

Het is natuurlijk een belangrijke ontdekking die ik heb gedaan, dus besloot ik om deze ontdekking niet alleen hier te plaatsen maar om hem ook in het Engels te twitteren.

0000 engels

Ik dacht dat ik het helemaal goed in het Engels had geformuleerd , maar de tweet die op mijn startpagina onder mijn tweet verscheen, doet me toch twijfelen.  Waarom verschijnt die tweet daar pal onder mijn Engelstalige tweet?