Alleen onder toezicht

Mijn vrouw (64) was wat verkouden, dus voor de zekerheid deed ze een coronatest die we gratis van de overheid hadden gekregen. Gelukkig testte ze negatief. Trots kan ik melden dat ze de test op haar leeftijd helemaal zelfstandig deed. 😉

00000 trapDe trap des ouderdoms: “Van de wieg tot aan t graf legt den mensch dees loopbaan af’. Daarboven een opschrift met de tekst ‘O mensch wil merken De tyd heeft vlerken.’ Vervaardigingsjaar, ergens tussen 1856 en1900; bron Koninklijke Bibliotheek.

Over zes jaar mag ze test volgens de gebruikershandleiding echter niet meer zelfstandig doen, want volgens de handleiding moet ze de test  dan doen onder toezicht van een volwassene.  Zie hier:

00000 test 2

Doet me een beetje denken aan die lollig bedoelde toegangsbordjes die je  wel eens ziet met de tekst: “Personen boven de tachtig jaar hebben gratis toegang (*).

Dat (*) staat dan voor de kleine lettertjes: ‘Mits vergezeld van hun ouders.’

Maar goed, dat geldt niet hier. Iedereen, ongeacht hoe oud hij of zij is, mag hier zonder begeleiding lezen. Ik geef wel een waarschuwing als het niet voor jeugdige lezertjes geschikt is.