Rare droom

Ieder mens droomt, ook ik. Meestal weet ik ’s morgens niet meer, wat ik ’s nacht heb gedroomd, maar een heel enkele keer weet ik als ik wakker wordt nog wel wat ik heb gedroomd. Zo ook vandaag. Het was wel een rare droom.

Vannacht droomde ik namelijk dat ik een journalist was die op het Binnenhof met een aantal collega’s op Pechtold stond te wachten. Hij zou daar op bezoek komen bij Edith Schippers, de verkenster van het nieuwe kabinet. Plotseling kwam hij aanlopen en mijn collega’s en ik keken met grote verbazing naar hem. Pechtold was opeens drie meter lang!

Hijzelf snapte er ook niks van, zo vertelde hij. Hij wou een tweetje versturen en toen hij op het beeldscherm keek waren de letters opeens anderhalf keer groter dan normaal. En nadat hij het tweetje verstuurd had, was hijzelf opeens ook anderhalf keer zo groot. Wat er aan de hand was, wist hij nog niet. Dat moest hij nog uitzoeken. Maar omdat hij nu een afspraak had met de verkenster had hij daar nog geen tijd voor gehad. Verbaasd zagen we hoe hij zich vervolgens door het poortje van het Binnenhof naar binnen wurmde.

pechtoldPechtold vraagt zich af hoe het kan dat hij drie meter hoog is geworden. Foto Evertjan Hannivoort; Wikipedia

Er zal ongetwijfeld een diepere betekenis achter deze droom zitten, maar vooralsnog vind ik het maar een rare droom.

Een gedachte over “Rare droom”

Reacties zijn gesloten.