Trump geeft een interview

Donald Trump heeft een interview gegeven aan twee Europese journalisten: eentje van de Bild Zeitung en eentje van de Times. In de Volkskrant van vandaag staat een foto van het gebeuren. Ik kan hem vanwege copyright-zaken hier niet plaatsen maar google er maar eens op. (Zo kan je op google wat afbeeldingen van het interview zien.)

Je ziet Trump achter zijn bureau zitten met tegenover hem de twee journalisten. Trump zit op een net iets hogere stoel dan de twee journalisten waardoor deze tegen hem op moeten kijken, een klassieke managementtruc. Ik heb ooit eens een komische film gezien waarin twee mannen in een gesprek telkens boven hun gesprekspartner probeerden uit te komen door hun stoel telkens ietsjes hoger te draaien. Op het laatst zaten ze beide op twee meter hoogte tegenover elkaar.

Ik wil het hier niet over de inhoud van het gesprek hebben maar over het bureau van Trump. Wat een rotzooi. Overal slingert van alles, veelal betreft het Trump-gerelateerde spullen. Zo liggen er twee exemplaren van een fotoboek over hem op zijn bureau. Vermoedelijk heeft hij die net gekregen. Verder ligt er een gouden sleutel in een lijstje en nog veel meer goedbedoelde rotzooi.

Aan de wand van zijn kamer hangen fotolijstjes, veelal voorkanten van tijdschriften met Trump op de voorpagina, onder andere eentje van de Playboy. Op de foto in de Volkskrant kijk je vanuit een positie schuin achter Trump en kijk je deels de gang in. Daar zie je ook een foto van Marilyn Monroe hangen. Zo’n foto had ik vroeger ook aan de wand hangen, maar dat was in mijn studententijd. Op een andere foto kan je deels onder het bureau kijken. Er staan twee kastjes met posters er in, vermoedelijk met afbeeldingen van Trump zelf gok ik.

Al met al kan ik niet anders zeggen dat het bureau van Trump één grote puinzooi is. Als dat maar geen voorteken is van zijn presidentschap.

p.s. dat Trump best veel twittert is geen breaking news. In één van zijn laatste tweets schrijft hij vol lof over zijn dochter. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Dat doe ik ook altijd (niet over zijn dochter uiteraard maar over mijn eigen dochters.)

tweet trum ivanka

Wat deze tweet leuk maakt is dat hij per ongeluk een spatie zette in het twitteraccount van zijn dochter. Daardoor verwijst hij niet naar het twitteraccount van zijn dochter @IvankaTrump maar naar het twitteraccount van een Engelse huisvrouw met de naam @Ivanka, ook een “great woman with real character and class”.