Tekenen dat je oud bent

  • Als je kinderen bij Twee voor Twaalf de muziekvraag wel kunnen beantwoorden en jij niet omdat de vraag over een rapper of een hip-hop artiest gaat.
  • Als je met de glazenwasser staat te praten – “Jammer dat mijn hulp weggaat. Hij was een goede vent, lekker lang” –  en hij vraagt hoe lang we al in dit huis wonen –  22 jaar. De glazenwasser (72 jaar oud) lapt trouwens al 50 jaar in onze wijk de ramen.
  • Als je een brief van je huisarts krijgt waarin hij aankondigt dat hij met pensioen gaat en je opeens bedenkt dat hij al 30 jaar je huisarts is.
  • Als je op dezelfde dag zowel het jaarlijkse contributieverzoek van Amnesty International alsmede een acceptgirokaart voor het abonnementsgeld op de Voetbal International krijgt en je je realiseert dat je al 42 jaar lid bent van AI en al 50 jaar de VI leest.

Volgens deze overheidssite over volksgezondheid heb ik op basis van CBS-cijfers nog een resterende levensverwachting van 19 jaar. Marianne heeft nog 24 jaar, de oudste dochter 57 jaar en de jongste dochter heeft nog 59 jaar voor de boeg.

1 cbs

Dat klinkt zo weinig allemaal. Ik word er helemaal somber van. Maar wacht eens even, ik ben hoogopgeleid! Dat geeft mij volgens dezelfde site vier jaar extra. Niets aan de hand dus.

1 opleiding

Mensen ga studeren. Je wordt er niet alleen slim van maar ook oud!

Ik zit eigenlijk nog in mijn jeugd en wel in de jeugd van de ouderdom.

1 trapTekening van de ‘Trap des Ouderdoms’ van Hendrik Numan (1736-1788)

p.s.  Vorige week ging de muziekvraag bij Twee voor Twaalf niet over een rapper of  een hiphopper maar over een klassieke componist. Die vraag konden we ook niet beantwoorden. Zo oud zijn we ook weer niet.