Niet Gerealiseerde Projecten (1)

Uit de serie ‘Niet Gerealiseerde Projecten’: Mijn idee voor een ‘All this and brains too!’ – trui.

Ruim dertig jaar geleden –  halverwege de jaren tachtig, nog voor het internettijdperk dus –  bedacht ik een mooi ontwerp voor een trui. Een effen trui met daarop de woorden: ‘All this’ met in iets kleinere letters daar onder ‘and brains too!’. Het was nog in de tijd dat je nauwelijks truien en T-shirts met komische opschriften had. Als er iets op stond, dan was het meestal de naam van een universiteit, een stad, een sportvereniging of een idealistische boodschap als ‘Ban de Bom’.

Kortom, een puik idee. Er was echter één probleem. Ik kon niet breien. Marianne wel, maar ja, dan moet je net Marianne hebben, die moet er nu nog steeds aan beginnen. Ze vond het helemaal niks. Kortom, nooit gerealiseerd. Nu heeft het geen zin meer. Het zou nu te veel wol vragen om zo’n trui te breien.

Toch was het een puik idee. En ach, had ik toen maar de rechten op het idee vast laten leggen. Type maar eens de woorden ‘all this and brains too’ in op Google en klik op afbeeldingen. Dan zie je onder andere dit.

all thisall this.1

Duizenden truien, T-shirts, jurken, ondergoed, babykleding, petten, armbanden, strikken en nog veel meer zaken met daarop de woorden: ‘All this and brains too’. En ik bedacht dat dertig jaar geleden al! Die licentierechten! Ik had rijk kunnen zijn. Voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf. En Marianne vond het niks.

beurs

Mogelijk koersverloop “All This Company”

Om Mark Twain te citeren: “De man met een nieuw idee is een dwaas, tot het idee een succes blijkt te zijn.”