Let op! Verkeersregelaars!

Wist u dat u gewoon een verkeersbord kan kopen? Heeft u bijvoorbeeld last van auto’s die steeds voor uw huis staan geparkeerd, dan kan je bij voorbeeld op de site van www.informatieborden.nl voor 77 euro een bord ‘verboden te parkeren kopen’ en dat bij je in de straat plaatsen. Of dat plaatsen ook mag van de gemeente is vers twee – waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan? Is er ook een vers één? –  maar dat is van later zorg. Voorlopig heeft u het verkeersprobleem in uw straat opgelost.

Ik wist helemaal niet dat je verkeersborden kon kopen. De reden dat ik op internet even naar verkeersborden zocht, was dit bord dat ik zag staan. “Let op! Verkeersregelaars.”

bord 3

U denkt natuurlijk dat die rode weg een fietspad is, maar dat is niet zo, het is een trambaan. Fietsen mag je hier wel maar op de stoep. Hoogst verwarrend allemaal. Geen wonder dat ze verkeersregelaars nodig hebben, maar blijkbaar is het een gevaarlijk soort, want ze waarschuwen er voor – Let op! Verkeersregelaars! Niet voerderen en laat ze met rust. Althans zo interpreteerde ik het bord.

Voor de zekerheid controleerde ik dit even op internet. De officiële betekenis van het bord is: ‘Gevaar’ (de aard van het gevaar is aangeven op het onderbod’ aldus  het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

Op de eerder door mij genoemd site waar je verkeersborden kan kopen, hebben ze ook zo’n ‘Let op!’ bord in de aanbieding. Hij is afgeprijsd van 68 euro naar 61 euro. Blijkbaar is er niet zo veel vraag naar. Eerlijk gezegd snap ik wel dat mensen dit bord niet via deze site kopen.  Leest u maar eens wat in de oranje letters bij het bord staat geschreven.

bord 1

Omdat het niet helemaal goed leesbaar is, heb ik het voor u even uitgeschreven – service van de zaak.  Er staat: “Let Op! een onderbod met toegevoegde tekst bepaald de toepassing van dit bord.”

Bepaald met een ‘d’. Tja, dat is niet echt een aanbeveling. Voor je het weet staat er een bord met een spelfout voor je deur.