Kortetermijngeheugen

Breaking News! Donald Trump is actief op twitter!

Ok, misschien is het geen breaking news. Hij doet het namelijk wel erg vaak. Daardoor kan het gebeuren dat hij wel eens wat vergeet. Blijkbaar vond Trump het vervelend dat het inreisverbod voor inwoners van zeven Islamitische landen een ‘ban’ werd genoemd. Zijn persvoorlichter Sean Spicer verklaarde dinsdag dan ook: “A ban would mean people can’t get in, and we’ve clearly seen hundreds of thousands of people come into our country from other countries.,” Het was dan ook beslist geen ‘ban’ zei hij. Andere partijen zagen dit anders en noemden het wel een ‘ban’. Dit bracht Donald Trump er toe om gisteren dit te tweeten:

tweet trump 1(Let even op het aantal likes: 215.290 stuks;  het hoogste aantal likes dat ik ooit op een tweet heb gehad is 2).

Gelukkig is er één iemand die uitkomst kan geven of het nu wel of niet een ‘ban’ is, namelijk de bedenker van het plan zelf. We gaan daarom even tien Trump-tweets terug in de tijd en dan zien we hem op 30 januari het volgende tweeten:

tweet trump 2

A ha, we zijn er uit. Het is dus wel een ‘ban’; Trump zegt het zelf. Blijkbaar waren Trump en zijn persvoorlichter deze tweet even vergeten. Trump is al zeventig. Het kortetermijngeheugen speelt dan op. Daar heb ik, negen jaar jonger, ook last van. (Althans dat denk;  ik ben daar niet helemaal zeker van, wat op zich weer een bewijs is dat het toch zo is.)