Kort corona nieuws (2)

-1-

Dagelijks publiceert het RIVM nieuwe cijfers over het coronavirus, waarbij hoopvol wordt uitgekeken of er al sprake is van een daling. Iemand twitterde dat er inderdaad sprake is van een daling, maar ik weet niet goed hoe ik deze daling moet interpreten. In ieder geval neemt het aantal grafieken van het RIVM af.

00000o grafieken

-2-

De sport ligt stil. Daarom zendt de televisie de laatste tijd allerlei wedstrijden uit het verleden uit. Zo hebben we al het EK 1988, Nederland – Spanje uit 2014 en gisteren de Ronde van Vlaanderen van 2018 voorbij zien komen. Toevallig allemaal evenementen waarbij het Nederland het goed deed.

Ik  heb ook even voor u op de site van het Nederlands archief naar sportwedstrijden uit het verleden gezocht. Ook de volksdanswereld ligt stil. Daarom bij deze een foto – helaas beschik ik niet over bewegende beelden – van het Europees Kampioenschap Volksdansen 1959. In de categorie ‘Kleine Groepen’ behaalde het Faas Wilkes Kwartet een verdienstelijke derde plaats.

“Met veel spelvreugde gedanst”, aldus het juryrapport.

0000 dansen

foto Harry Pot, Anefo, Nationaal Archief

 -3-

Honden worden in deze tijden veel meer dan anders uitgelaten. Maar langzamerhand breekt de tijd aan dat zowel de baasjes als de honden het wel hebben gehad.

00000 0 bewegi

U kunt op twitter wel het bericht aan klikken en dan ziet u het balletje een beetje bewegen, maar eigenlijk hoeft u dat niet te doen. Veel fut zit er bij beiden niet in.