Ja Zuster, Nee Zuster

Maandag overleed op 83-jarige leeftijd Carla Lipp. Eerlijk gezegd zei die naam mij helemaal niks, maar ik bleek haar wel te kennen. Alleen niet van haar naam maar van één van haar rollen die ze heeft gespeeld. Ze was namelijk Jet, de pruikenmaakster, in ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, de Vara tv-serie, geschreven door Annie M.G. Schmidt, die werd uitgezonden tussen 1966 en 1968.  Ze zong daarin onder andere het klassiek geworden liedje de Twips  – “Twips twips twips, val niet over de piano, anders kom je in het gips”.

Een echt grote rol had ze niet. Ze had niet altijd het gevoel een wezenlijke bijdrage aan de serie te leveren.Ik stond maar een beetje de pruiken te kammen, en wist niet precies wat van mij werd verwacht.‘ zo verklaarde ze in 2002 in een interview met de Volkskrant.

Wij keken thuis die serie altijd op onze zwart-wit televisie.

ja zusterDe vaste cast van ‘Ja zuster, nee zuster’ zoals ze te zien zijn in aflevering 6, ‘Knibbeltje’. Carla Lipp zit op de tweede rij achter Leen Jongewaard. Fotograaf W. Veenman; Licentie Beeld en Geluidwiki’ 

Carla lipp speelde één van de jonkies die woonden in het Rusthuis Klivia. Eén van de jonkies (!) en nu is ze dus op 83-jarige leeftijd overleden. Van de vaste cast is alleen Barry Stevens nog in leven. De rest is inmiddels overleden.

Ach, allemaal jeugdherinnering. Ik word oud.